Medicinbollar

Medicinbollar
Älskar att träna med medicinbollar.
Tyvärr finns det inga på gymmet i Aneby än så länge, men i vårt lilla hemmagym har jag det. Finns så sköna goa övningar att göra med dem.

Medicinbollar finns i flera olika storlekar och tyngder, från ett kilo och uppåt. Vilken du ska välja beror på hur pass van du är att träna med en medicinboll, samt förstås vilken övning du vill göra. Men en bra tumregel är att bollen måste utgöra ett tillräckligt stort motstånd för att du ska tvingas göra rörelsen betydligt långsammare än normalt, men utan att den påverkar utförandet – du måste fortfarande kunna göra övningen med kontroll så att du inte skadar dig.

Vill du träna med medicinboll?
KONTAKTA mig ELINA@MOTIVATE.NU
Ha en härlig onsdag!

Det här inlägget postades i Motivate, Styrketräning, Träningskläder/utrustning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar