Vikten av träning

Vikten av träning i perioder då inte allt är på topp är viktigt. Att frigöra endorfin som ger oss välbefinnande, lugn och mer positivt tänkande. Det gör att man inte lika lätt grottar ner sig bekymmerna utan att man någonstans kan se ljuset i tunneln och bli gladare. Vissa dagar/stunder pallar man verklige  inte en mils lång runda eller ett hårt styrkepass, och det är inte heller meningen. Men att komma ut och gå en rask promenad, jogga några km eller köra ett pass hemma på mattan kan göra mycket i en jobbig tid.
Kom bara ihåg att sänka kraven, pressa dig inte för hårt utan se det som en själslig återhämtning.
Även om man inte tror det så har kosten en stor påverkan på hur man mår psykiskt och inte bara fysiskt. Raffinerat socker, mättat fett och för mycket kolhydrater (mer än vad vi gör åt) ger ingen positiv känsla i kroppen eller gör oss starkare psykiskt. Utan satsa på nyttigare alternativ om du har en dipp eller att det inträffar något som gör att du blir nedstämd. Det gör faktiskt större skillnad än man ofta tror.
Vad som tar igenom mej genom dagar/perioder då allt inte är på topp är verkligen detta:
IMG_6766Världens bästa man & hund – vilken lycka och trygghet.
Nyttigare mat/snacks.
Sist men inte minst – T R Ä N I N G och endorfiner i massor !

Det här inlägget postades i Kost, Motivate, Träning. Bokmärk permalänken.