.TILLBAKA TILL FORMEN?.

IMG_9460Det är ett hästjobb att komma tillbaka till formen efter en graviditet. Musklerna ska hitta tillbaka i magen (vissa av magmusklerna kan man bara invänta att de ska gå tillbaka, och vissa går inte riktigt ihop igen), bäckenet ska tillbaka till ursprungsplatsen efter vidgningen, vätskan ska transporteras bort, extra underhudsfettet som kommit ska brännas bort, musklerna ska åter igen aktivieras, hjärtat ska tränas igen, konditionen ska förbättras och mycket mycket mer… JA OM MAN NU VILL, så klart :) Alla vill, hinner, kan, orkar inte träna efter en graviditet och det är ju helt okey det, bara det känns bra för en själv. Jag VILL träna, jag VILL vara stark, jag VILL orka mer i vardagen, jag VILL inte ha ont i ryggen när jag bär på min Valdermar, jag VILL komma i mina gamla kläder, jag VILL svettas som en tok på gymmet, jag VILL plågas i löpspåren, jag VILL njuta av en joggingrunda med Travis, ja – jag VILL TRÄNA. Många tror nog att det är ett tvång för mig, men nej, så är det inte. Träning, hälsa & hundar är mitt främsta intresse så det gör det inte svårt att gå till gymmet nästan varje dag, gå timlångapromenader med hund och barnvagn, hinna göra nyttiga mellanmål och snacks och inte stressa och tröstäta. Nej jag mår toppen och jag är SÅ glad att min kropp svarar fantastiskt bra på träningen och kosten och att jag känner mig ännu starkare än innan graviditeten. Det va några kunder som sa till mig att jag kommer känna mig starkare fysiskt och att träningen till o me kan ge bättre resultat efter en förlossning.. o ja, på mig stämmer det nog.
Sen är det givetvis inte bara så att kilorna trillar av, verkligen inte. Men jag har inte krånglat till det. Så va gör jag? Jo typ det här:
Långa promenader med hund och barnvagn – det är ju ändå rätt jobbigt att gå med en barnvagn och bara det ger väldigt mkt magträning :)
Nyttig kost till 90-95%. Mycket grönt, färska grönsaker/frukter/ bär, ljust kött, långsamma kolhydrater (mest egenbakat proteinbröd) och mycket vatten. Men jag unnar mig oxå, ABSOLUT, men jag väljer att inte unna mig varje dag – för det mår inte JAG bra av. Likaså har jag lätt att bli sockerberoende, och då väljer jag att inte underhålla det varje dag. (men jag äter säkert 4 frukter varje dag, för det är GULD för mig, även om det innehåller druvsocker)
O sen lägger jag till ca 5-6 träningspass utöver det. MEN det är inte det som fått mig till formen nu, utan det är rätt kost och dessa promenader.
Innan jag blev gravid hann jag ca 10 pass/vecka, men de kan jag ju glömma nu :)
SÅ vad är tipset till dem som vill gå ner i vikt eller hitta tillbaka till kroppen någorlunda bra efter en gravidtet?
Jo bra mat och mycket promenader, VARJE DAG – that’s it! Köp en hund haha, då måste man ut i ur & skur, året om, flera gånger om dagen – det MÅR JAG bra av!

Så varför skriver jag detta? Jo för att ingen ska tro att jag gått nån larvig bantningskur, kör någon diet eller liknande – utan tänk basic, sunt och ganska kravlöst, det funkar!
Och att magen skulle bli såhär stark efter bara 5 månader efter förlossningen, det trodde jag inte, men det är jag faktiskt glad och stolt över!
Kom igen nu hörni, krångla inte till det :) Nu kör vi!

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Kost, Löpcoach, Löpning, Motivate, Personlig tränare, Sjukdom/skador, Styrketräning, tävling/lopp, Träning, Träningskläder/utrustning, träningsmusik. Bokmärk permalänken.