. H Ä L S O B R Ö D med P E P P A R K A K S S M A K .


Många vet att jag är en riktig sucker för pepparkakor. Så att smaksätta ett och annat med pepparkakskryddor är inte dumt alls. Favoriter är helt klart bananmuffins med den kryddan i, men igår fick det bli att testa i mitt hälsobröd jag alltid har i fysen – perfekt som mellanmålsbars innan träning eller på långpassen som jag brukar köra.
I gårdagens variant av Hälsobröd var det följande i:

2 mosade bananer
2 äggvitor
1 dl mix av solroskärnor & tranbär
2-3 dl fiberhavregryn
1 lite kanel

pepparkakskrydda [mängden lite oklar, blanda i och smaka efter]

Blanda alla ingredienser och lägg dem i en brödform med bakplåtspapper i botten.
In i mitten av ugnen på 200g på ca 20-25 min, den ska inte bli för fast utan lite kletig och god :)
Finns massa annat roligt att blanda i brödet om man vill göra varianter.. rivet äpple, riven morot, nötter, kvarg…
ENJOY!

Det här inlägget postades i Motivate. Bokmärk permalänken.