. M O T I V A T I O N S S V Å R I G H E T E R .

1. Jobbiga träningspass
Försök att alltid vara ärlig mot dig själv. Jobbiga träningspass är inget giltigt skäl att känna efter för mycket… Det finns en anledning till att vissa pass i din träningsplan är mer utmanande… Vi behöver ju de där tröskelpassen för att utvecklas..
M E N  ibland har man en sketen dag, och tänk då såhär, minska kraven för passet. Det viktiga är kanske bara att du utför nån form av rörelse. Istället för det hådra intervallpasset och magövningarna kanske det får räcka med en joggingtur på 20 min och sen plankan 3×30 sek.

2. TV:n
Att skippa ett pass för att ditt favoritprogram på TV krockar med din träning är en riktigt dålig ursäkt. Vill du utvecklas måste du prioritera din träning högt – och ibland måste avstå från vissa andra aktiviteter.. Men vem har sagt att man inte kan kolla på programmet i efterhand eller live antingen på TV:n, paddan eller mobilen samtidigt som man kanske kör en konditionsmaskin :) Vilken winwin situation. Det är min bästa lösning som småbarnsförälder som missar alla program efter kl 20-21 då ögonen slocknar ;)

3. Dåligt väder
Visst kan uselt väder vara skäl till att ändra träningsplanen. Men ofta kan man överleva om vädret går mot ens vilja. Är det blåsigt och man hade tänkt ett långpass på landsvägar – byt det mot skogen där träden skyddar från blåsten.
Ösregnar det och är kallt när du ska ut och köra tabata – smit in på gymmet o kör :)

4. En dålig dag
Vissa dagar kommer du helt enkelt inte känna dig motiverad att genomföra din planerade träning, men överraskande ofta kommer du att märka att det faktiskt känns bra när du väl har kommit igång. Vik aldrig ner dig innan du har prövat om trögheten sitter mer i huvudet än i kroppen. Som sagt – sänk kraven på passet utan gör bara nåt – då kommer dagen kännas så mycket bättre :)

 

Det här inlägget postades i Löpcoach, Löpning, mammaträning, Motivate, Personlig tränare, Styrketräning, Träning. Bokmärk permalänken.